Selecteer een pagina

Wat is flow arts?

Flow arts is een brede en vrij nieuwe unieke zijtak van circus waarbij met objecten wordt gedanst en/of truucs worden vertoond. Het wordt ook wel object manipulatie of prop dance genoemd. 

Freestyle dansen in het huidige moment wordt gezien als flow. De meest bekende vormen van flow arts zijn jongleren, hoop dance, poi en waaiers. Elementen van acrobatiek, yoga, verschillende vormen van dans, martial arts, circus en meer worden met flow arts gecombineerd.

Flow arts breidt zich de laatste jaren snel uit, steeds meer mensen ontdekken deze mooie vorm van sport, hobby en kunst. Nieuwe trucs, technieken en combinaties worden nog dagelijks ontdekt. In Nederland is de populariteit van flow arts de laatste jaren ook flink gestegen. Flow arts kan zowel individueel als in groepsverband worden beoefend. Vaak wordt er samen afgesproken voor een zogenaamde ‘jam’ waarbij men trucs uitwisselt en vrij danst op de muziek.

Hoop dance

Hoop dance is dansen op muziek met één of meerdere hoepels. Bij hoop dance wordt het hele lichaam gebruikt en kunnen talloze verschillende bewegingen gemaakt worden. Hoop dance wordt vaak gecombineerd met verschillende vormen van dans, acrobatiek, yoga, martial arts en andere vormen van flow arts, denk aan hula hoop in combinatie met breakdance, popping, ballet, buikdans, andere vormen van flow arts, acrobatiek en meer.

Er zijn verschillende maten en vormen van de hoepel die worden gebruikt, zo heb je mini hoepels en extra grote hoepels, vuurhoepels met veel of weinig vuur en verschillende licht (LED) hoepels waar men mee danst. Lichthoepels zijn te onderscheiden in normale LED hoepels en zogenaamde smart LED hoepels. De basic LED hoepel geeft enkel licht met één of meerdere verschillende kleuren en bevat enkel een paar programma’s. Smart hoepels zijn programmeerbaar, hierbij kunnen afbeeldingen vanuit een computer in de hoepel worden geplaatst en gesynchroniseerd worden met de muziek. Op de afbeelding hiernaast zijn smart hoepels te zien. De afbeeldingen worden als een hologram zichtbaar wanneer met de hoepel bewogen wordt. Dit komt door een combinatie van de vele LED lampjes in de hoepel en doordat er sneller met de LED hoepel wordt bewogen als dat het oog het licht kan verwerken. Sommige smart hoepels reageren op beweging.

Hoop dance kan daarom in vele verschillende stijlen worden gepresenteerd, van elegant naar stoer, van magisch en subtiel naar futuristisch en groots, van een humoristische swingende circus act tot een serieus spektakel.

Bekijk ons vuurshow aanbod als u geïnteresseerd bent in een show met vuur. Of ons lichtshow aanbod als u geïnteresseerd bent in een show met LED licht ! 

zora-shows-led-groepsshow-contact
Zora-shows-lichtshows-solo-act-double-staff

 Staff

Staffs zijn stokken waarbij er eventueel vuur of licht aan de uiteinden is geplaatst.  Staffs zijn er in verschillende vormen, binnen flow arts wordt voornamelijk contact staff, double staff en dragon staff beoefent. In de afbeelding zie je led double staffs. Een contact staff is een lange staff waarbij vaak grote vuurkoppen aan vast zitten. Contact staff verwijst naar het contact maken met het lichaam zonder gebruik te maken van je vingers. Echter worden er ook trucs toegepast waarbij wel de vingers gebruikt worden. Korte staffs worden vaak in duo gebruikt (double staff) waarbij snellere technische bewegingen worden toegepast en minder contact met het lichaam wordt gemaakt. Dragon staff heeft spaken aan de koppen vast zitten, wat een heel mooi effect geeft wanneer je ermee draait. Veel technieken en trucs van staff komen van beton Twirling en de Chinese kunsten van Fei-Cha. Bij twirling wordt er echter vaak gebruik gemaakt van een veel kleinere enkele stok en wordt het vaak in combinatie met ballet en typische muziek uitgevoerd.  

Bekijk ons vuurshow aanbod als u geïnteresseerd bent in een show met vuur. Of ons lichtshow aanbod als u geïnteresseerd bent in een show met LED licht ! 

Waaiers

Met waaiers wordt er net als alle andere flow arts gedanst op de muziek, waarbij het gehele lichaam kan worden gebruikt en verschillende technieken en trucs worden toegepast. Net als de hoepels zijn waaiers de afgelopen 5 jaar in Nederland enorm in populariteit gestegen. Ze zijn er ook in vele soorten en maten, in de afbeelding ziet u vuurwaaiers. Er zijn ook uitklapbare vuur waaiers, normale waaiers en licht waaiers. Elke vorm geeft een andere sfeer en heeft zijn mogelijkheden en beperkingen. Sluierwaaiers en normale waaiers worden vaak gecombineerd met buikdans en oosterlijke kostuums en muziek, echter kent het ook vele andere verschillende stijlen. Vuurwaaiers kunnen bijvoorbeeld een hele krachtige, stoere en elegante uitstraling geven.

Bekijk ons vuurshow aanbod als u geïnteresseerd bent in een show met vuur. Of ons lichtshow aanbod als u geïnteresseerd bent in een show met LED licht ! 

 

Zora-shows-duo-vuurwaaiers-magische vuurshows

CONTACT

Tel: +31636187112
info@zorashows.nl