Over ons

Zora shows bestaat uit een bijeenkomst van vrienden en gepassioneerde artiesten die gedreven zijn om voornamelijk met vuur, licht, dans en flow arts samen te werken aan een magisch, komisch en bijzonder spektakel! Ieder van ons heeft zijn eigen bijzondere specialisaties en kwaliteiten en dat maakt ons geheel zo gevarieerd en uniek. 

Inge Evers

Inge Evers

Inge is 6 jaar geleden met een enorme passie begonnen met hoepels. Haast obsessief was ze elke dag aan het oefenen. Ze trad al snel op met vuur en heeft inmiddels haar repertoire flink uitgebreid naar meer hoepels, waaiers, poi, double staff, dragon staff, vuurspuwen, vuureten en heeft een vuurkostuum. Samen met Linda zat ze in een vuurgroep genaamd Kala Fireshows, nu geeft ze ook shows bij Glowballz. Hiernaast maakt ze zelf haar kostuums en tools, zoals de hoepels, staffs en lycopodium torches. Ze combineert flow arts met elementen van acrobatiek zoals handstanden en radslagen. Ze is oprichter van Zora shows.

Linda Midair

Linda Midair

Linda is ons creatieve brein en zeer multi-getalenteerd. Ze kenmerkt zich hierbij door haar elegante rustige en positieve uitstraling terwijl ze hoogwaardige skills uitoefend. Ze is gespecialiseerd in vuureten, poi, staff, levi-stick, hoepel en ze heeft een vuurkostuum. Ze maakt graag samen choreografieën en draagt daarin creatieve ideeën uit. Hiernaast uit ze haar creativiteit in bodypaint. Ze geeft al jaren samen met Inge shows, ze zat o.a. samen met Inge in een vuurgroep genaamd Kala Fireshows.

 

 

Coretta Jongeling (Lopend vuurtje)

Coretta Jongeling (Lopend vuurtje)

Toen Coretta zo’n tien jaar geleden een hulahoop-optreden zag op een festival, was ze meteen verkocht. Ze leerde de eerste stappen van youtube en startte met twee anderen een jongleergroep in Wageningen. Niet lang daarna begon de groep ook zelf op te treden. Fast forward naar nu: ondertussen is Coretta niet meer alleen bezig met hulahoop, maar ook met buugeng en vuurwaaiers, en traint ze in haar vrije tijd aerial silks en paaldansen.

Coretta is opgeleid als bioloog en werkt als freelance schrijver.

Ruben Schoen

Ruben Schoen

Ruben heeft een enorme passie voor poi. Na de eerste keer poi te hebben opgepakt heeft hij ze niet meer losgelaten. Dit is nu zeker te zien, hij beoefent poi op internationaal niveau en heeft zijn assortiment uitgebreid met buugeng en dubbel staf. In zijn optredens deelt hij zijn enorme passie en toewijding met het publiek.

Fiona van Schoonhoven

Fiona van Schoonhoven

Net als Coretta beoefent Fiona de hoepel al zo’n 10 jaar lang, toen er nog maar een handje vol mensen in Nederland hoop dance boefenden. Het was helemaal haar ding en ze was ontzettend blij toen ze Coretta leerde kennen. Samen hebben ze jarenlang geoefend en treden nu samen op. Hiernaast beoefend ze levi stick en sinds kort heeft ze ook waaiers en elementen van acrobatiek aan haar repertoire toegevoegd. Haar elegantie en energie straalt ze uit tijdens haar optredens.

 

Michelle Verhoeks (FlowMies)

Michelle Verhoeks (FlowMies)

In de zomer van 2015 ontdekte Michelle haar passie voor hoopdance. Al dansend vormt ze een eenheid met de hoepel en transformeert ze in een staat van extase. In 2017 heeft Michelle FlowMies opgericht en startte met het geven van hoepel lessen en LED en vuur performances met psychedelische (UV) bodypaint. In 2018 is ze gecertificeerd als Hoop Love Coach en volgde ze de Advanced Teacher Training van Emma Kenna/Hooping Mad in Turkije. Sindsdien is ze haar pad breder gaan bewandelen en geeft internationaal shows en workshops op hoopdance conventies zoals SWhoop (Bristol) en Alpine Hoop Retreat (Oostenrijk). Tijdens haar Hoop Journey heeft ze haar skills uitgebreid met de martial art Rope Dart, waarmee ze flitsende vuur shows geeft.

Floris Flames

Floris Flames

Floris Flames is gespecialiseerd in vuurspuwen, hij heeft op verschillende (middeleeuwse) evenementen shows gegeven en ervaring op gedaan. Hij weet de meest indrukwekkendste vlammen te blazen, steelt de show met lycopodium en rook, besloot een vlammenwerper te bouwen die maar liefst 4 meter hoge vlammen blaast, maar heeft zijn repertoire ook uitgebreid naar het subtiele en magische vuureten. Van een intieme, close-up vuurvreet show tot een grote vlammenzee waarbij enige afstand geboden is kan Floris voor u verzorgen.

VOLG ONS

CONTACT

Tel: +31636187112
info@zorashows.nl